132 millió Ft iparterület fejlesztésre

Aszód Város Önkormányzata 2016. július 11.-én a Versenyképes Közép-Magyarországi Operatív Program (VEKOP) keretében pályázatot nyújtott be „Aszód, Déli-iparterület infrastrukturális fejlesztése” címmel. Benyújtott pályázatunk VEKOP-1.2.2-15-2016-00007 kódszámon befogadásra került.  Pest megye területéről 84 önkormányzat pályázott, ebből 11 db pályázatot hirdettek ki nyertesként. Aszód pályázata pozitív elbírálásban részesült, nyert! A projekt elvégzésre összesen 132.000.000.- Ft uniós és hazai pályázati forrás érkezik, az elnyert összeg teljes egészében fedezi a kivitelezés költségét, önerőt nem szükséges biztosítanunk.

Az úgynevezett Déli-ipari területen (MOL kút mögötti terület) teljes hosszában, mintegy 1100 m hosszban aszfalt útfelület épül a Céhmester, Galga, Iparos és Kerekréti utakon. Az útépítéssel párhuzamosan a csapadékvíz elvezető árokrendszer is korszerűsödik, az árkok egy része burkolásra kerül. A kivitelezés várhatóan szeptember elején kezdődik, és november közepére fejeződik be.

A beruházással egy sok-sok éve húzódó és rengeteg bosszúságot okozó probléma halmazt sikerült végleg megoldanunk. Reméljük, hogy a területen működő vállalkozások munkája is végre a szó szoros értelmében “akadálymentes” lesz, legalábbis ami a közlekedést illeti. A beruházás révén több olyan önkormányzati tulajdonú ipari telkeket értékesíthetünk majd a jövőben, ahol újabb cégek telepedhetnek le. Az új vállalkozások remélhetőleg új munkahelyeket teremtenek majd, az innen érkező bevételeket pedig településünk további fejlesztésére fordíthatjuk.

Tisztelettel: Kovács Tamás alpolgármester