Aszódról

Előre szólok, szubjektív város ismertetés következik!

Aszód a középső Galga-mente legnagyobb települése. Közlekedési, oktatási, üzleti, közigazgatási központ, az Aszódi Járás székhely települése. Több mint 5000 éve lakott vidék, mely a történelem viharai alatt újra és újra benépesült. Várossá, központi településsé Podmaniczky I. János tette, s a település története innentől összeforrt a Podmaniczky családdal. Podmaniczky I. János életéről e lap hasábjain bővebben is olvashat itt.

S milyen ma Aszódon élni? Röviden? Jó. Kicsit bővebben: nagyon jó. A tréfát félretéve olyan kisváros vagyunk, amely még emberléptékű, ahol mindenki ismer mindenkit, ahol még köszönünk is egymásnak! Emellett minden olyan városi szolgáltatást megtalálunk, amire egy kisvárosban szükség van. Nem akarunk versenyezni a két szomszéd “nagy” településsel, Hatvannal vagy Gödöllővel. Szépek, lehetőleg tiszták, élhetőek akarunk maradni. Itt nem lát siető embert a főutcán, itt ismerőse megállítja és megkérdezi, hogy hogy van.

Tegyen egy sétát városunkban, üljön le egy percre a megújult főtéren, hallgassa a szökőkút csobogását! Jöjjön el hozzánk, és kóstoljon bele a friss, aszódi  levegőbe!

Üdvözlöm Önt Aszódon!                                                     Kovács Tamás szerkesztő, alpolgármester