Az új év első bajnoki mérkőzése

Szigetgyöngye SE – Aszód FC: 0-3 (0-1)

A Szentendrei szigetre, Szigetmonostorra utaztunk a tavaszi (?) nyitó fordulóra. Hideg, késő téli időjárás és meglehetősen rossz talajú pálya fogadott bennünket és egy rendkívül lelkes, harcos hazai csapat.

Jól kezdtünk, Pecze Péter előtt adódott gólhelyzet, majd Kovács Kristóf 25 m-es szabadrúgása csattan a felső lécen. Számos veszélyes akciót dolgozott ki csapatunk, gólt mégis egy büntetőből szereztünk. Fülöp Attilát vágták fel a hazai tizenhatoson belül, a jogos tizit Domján Peti magabiztosan értékesítette (0-1). Az eset után sajnos Fülöp Attilát ölben kellett levinni a pályáról, bokaszalagja bánta a szabálytalanságot. Helyére Kakucs Norbert állt.

A második félidő elején szó szerint nekünk esett az eddig is lelkes hazai egylet, már-már a sportszerűség határát súroló belépők is megestek. Az egygólos előnyt nem tudtuk növelni, pedig rengeteg helyzetet kidolgoztunk. A csupán egygólos hátrány pedig végig motiválta ellenfelünket, akik szerencsére még nálunk is pontatlanabbak voltak. Az utolsó tíz percet ráadásul emberhátrányban játszottuk, mivel a félidőben beállt Kocsi Bencét második sárga lappal kiállították. A végén mégis az utolsó tíz percben zártuk le a meccset, amikor a sok kihagyott helyzet után két gyors kontra támadásból Hegedűs Norbert (0-2), majd első aszódi bajnoki mérkőzésén Fülep Norbert is a kapuba talált, beállítva a 0-3-as végeredményt.

Hegedűs Norbert gólja előtti pillanat (0-2)

Összefoglalva: magunknak tettük nehézzé a meccset, mivel sorra kimaradtak a helyzeteink. A vezetésünk ellenére átragadt ránk a hazai csapat idegessége, a nyugodt játék helyett időnként a kapkodás lett úrrá rajtunk is. A végén azonban hoztuk a papírformát.

Az összecsapás végén a mai hazai viszonyokat jól jellemző esemény is történt. A hazai csapat teljes felnőtt kerete kivette az új alumínium kapukat a helyükről, és zárt, biztonságos helyre cipelte. Biztos ami biztos…