Az utolsó meccset is behúztuk…

Ürömi SC – Aszód FC: 2-3; (1-1)

Gólkirály: Hegedűs Norbert

Aludtunk egyet a szombati mérkőzésre, így már kissé lehiggadva tudjuk értékelni szezonzáró mérkőzésünket Ürömben.

A legfontosabb, hogy házi gólfelelősünk, Hegedűs Norbert újabb két gólt rúgott és 49 (!) rúgott góllal megszerezte csoportunk gólkirályi címét! Gratulálunk ehhez a szép teljesítményhez! 

Sok lerobbant helyen megfordultam már a „mennyei megyeiben”, de ami az ürömi sporttelepen fogadott minket, az minden eddigit alulmúlt. Egy konténerekből összerakott, nem is tudom, talán klubháznak nevezhető „létesítményben” alakították ki a mennyezet nélküli, nyitható ablak nélküli valamit, ahol a csapatnak öltöznie kellett. Nem vagyunk nagyigényűek, de ha kevés a pénz a focira, legalább a tisztaságra legyünk igényesek. Kosz, piszok, bűz és hőség jellemezte az épületet. A műfüves pálya nemrégiben készült el, olyan minőségben, hogy egyszerűen sérülés veszélyes volt rajta a játék. A mérkőzés kezdete előtt tíz perccel egyébként még a helyi lakosok rúgták a bőrt három, az új műfüvön kialakított kispályán.

A mérkőzés kis csúszással kezdődött, de a sípszóra mintegy 30-40 félmeztelen, erősen „jókedvű” szurkoló jelent meg, akik dobozos sörrel a kézben szinte az első perctől az utolsóig b…s cigányoztak, k… anyáztak köpködtek. Hol a játékvezető és segítői, hol az aszódi játékosok voltak a célpont. Mindezt szó nélkül hagyták a rendezők. A játékvezetés minőségére alaposan rányomta a bélyegét a hangulat, de hát kaptak eleget a helyiektől, én inkább nem állnék be a sorba.

Mérkőzés után elvonultak a legények, lenyugodtak a kedélyek. A 30 fokos nyári melegben, műfüvön lejátszott mérkőzés után játékosaink szerettek volna letusolni. A tusolóban nem volt világítás, nem volt szellőzés (ablak nem volt), játékosaink mobiltelefonnal  próbáltak meg világítani egymásnak.

Megjegyzem melegvíz sem volt. Játékosaink többsége inkább zuhanyozás nélkül ment haza, nem akartak betegek lenni. A mérkőzésről elég annyi, hogy nyertünk, a fiúk már csak dacból is behúzták a meccset.

Összefoglalva: 30 forduló, 25 győzelem, 4 döntetlen, 1 vereség. 105 gólt rúgtunk, miközben 30 gólt kaptunk. 20 pont előnnyel zártuk a bajnokságot. Következik újra a megye II. osztály, ahol augusztus 8.-án kezdődik a 2019-2020-as bajnoki szezon.

Jó pihenést mindenkinek!