Belterületi utak felújítása Aszódon

A Nemzetgazdasági Minisztérium Pest megye célzott fejlesztését szolgáló programjának első két felhívására benyújtott pályázatok tekintetében 2017. június 20-án döntött a nemzetgazdasági miniszter. A belterületi utak gazdaságfejlesztési célú felújítására kiírt pályázat esetében a Nemzetgazdasági Minisztérium az eredeti 3,5 milliárd forintos támogatási keretet megemelte, további fél milliárd forint biztosításával. A támogatás eredményeként 53 települési önkormányzat területén javul a belterületi utak állapota.

Aszód Város Önkormányzata – természetesen – indult a pályázaton. Sikerült egy nagyon jó pályázati anyagot összeállítanunk és Sztán István polgármester, Szabó István a megyei közgyűlés elnöke valamint Vécsey László választókerületünk országgyűlési képviselőjének hathatós támogatása révén pályázatunk nyert.

A projekt keretében megújul és új burkolatot kap a Szent Imre utca Napsugár Óvoda előtti szakasza, a Mély út alsó szakasza a Csengey utca és a Szent Imre utca között, a Régész utca a Kossuth Lajos utca és a Nyár utca közötti szakasza. Szilárd burkolatot kap a Hegyalja utca alsó része, új burkolatot kap a Bocskai utca macskaköves része valamint a Bercsényi utca egy szakasza. A projekt teljes költségvetése 66 millió Ft.

Miután sikerült megállapodnunk a szolgáltatókkal (ÉMÁSZ, UPC, Invitel) az útfelújítással párhuzamosan elbontásra kerül a Mély utca Csengey utca sarkán lévő, útszűkületet és sok bosszúságot okozó távközlési oszlop, valamint a gyalogos közlekedést akadályozó, a járdában elhelyezett további két oszlop. Korábbi ajánlatukban még 800 ezer Forintot kértek önkormányzatunktól a munka elvégzéséhez, némi szelíd és kevésbé szelíd ráhatással az oszlop bontását és a távközlési vezeték áthelyezését végül díjmentesen elvégzik.

A munkák elvégzése után Aszód legforgalmasabb önkormányzati útjai mentén lévő intézmények (Napsugár Óvoda, Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium, Csengey Gusztáv Általános Iskola) végre korszerű, felújított utakon, akadály nélkül közelíthetők meg.

Tisztelettel: Kovács Tamás alpolgármester