Döntetlen az év utolsó mérkőzésén

Kismaros SE – Aszód FC: 1-1 (1-1)

Augusztus végén kérte a Kismaros együttese, hogy testvérvárosi kötelezettsége okán a csapat külföldre utazik, ezért december 1.-én játsszuk le a mérkőzést. Sportszerűen hozzájárultunk a módosításhoz. Fagyos, borongós időben utaztunk a festői Kismarosra. Szombati munkanap lévén alig 20 néző (fele aszódi) volt kíváncsi a téli túlórázásra.

Kicsit álmosan, dideregve kezdtünk, de a 7. percben kénytelen volt felébredni a csapat, amikor egy lecsorgó labdát a hálónkba vágtak (1-0). 20 perc kellett, hogy átvegyük a mérkőzés irányítását, innentől a házigazda 10 emberrel védekezett, míg az Aszód igyekezett átgyötörni a labdát a védőfalon. A 36. percben Domján Pétert rúgták meg a hazai tizenhatos előtt. A szabadrúgás Hegedűs Norbert a léc alá lőtte (1-1).

Az aszódi gól előtti pillanat… Hegedűs Norbert (11) szabadrúgása

A második félidőben a játék a már-már szokásos módon alakult. Az Aszód birtokolta a labdát, Kismaros 10 emberrel védekezett, és gyors kontrákkal veszélyeztettek. Az 55. percben az aszód kapus, Nagy Tamás a léc alól tolta szögletre a kismarosi fejest. Ez volt a hazaiak legnagyobb helyzete. Közben körbelőttük-fejeltük a hazai kaput, de gólt a mérkőzés végégig sajnos nem tudtunk szerezni.

Összefoglalva: a mérkőzés egészét tekintve igazságos döntetlen született. A lelkes hazaiak védőfalát nem tudtuk csak egyszer áttörni, és ez ma kevés volt a győzelemhez. Az őszi szezont végül vereség nélkül lehoztuk, ez mindenképpen tiszteletre méltó teljesítmény. Kilenc pont előnnyel fordulhatunk a tavaszi szezonra…

Gratulálok a csapatnak a veretlenségért és az őszi bajnoki címért, Baranyai Pál edzőnek a kiváló pedagógiai és szakmai munkáért, és köszönöm annak a kevés segítőnek a támogatását, akik szívükön viselik az aszódi labdarúgás jelenét és jövőjét!

A téli szünet idejére mindenkinek jó pihenést kívánok!                    Kovács Tamás elnök