Ellentétes félidők…

Aszód FC – Erdőkertes SE: 2-2; (2-1);

A mérkőzését kezdetére mintegy 100 néző gyűlt össze az aszódi sporttelepen. A vendégek bátran kezdtek, látszott két jó csapat méri ma össze tudását.

A mérkőzés első félidejében az Aszódnak állt a zászló. A 13. percben Pecze Péter, majd a 22. percben Hegedűs Norbert talált a vendégek kapujába (2-0). Jól játszottunk, azonban a kétgólos vezetés tudatában kissé elkényelmesedett csapatunk. Feljött az ellenfél, több helyzetet is kidolgoztak, a 37. percben védőnk, Domján Peti nagyot hibázott a kapunk előtt, és a labdavesztésből közelről szépítettek (2-1). A legrosszabbkor jött a vendégek gólja.

Szünetben cseréltünk, Kertész Kristófot Zdenkó József, Kifor Dánielt Szénási Ákos váltotta. A kapuk felváltva kerültek veszélybe, izgalmas és jó iramú volt a mérkőzés. Az 55. percben egy vendég szögletet követően a két magas védőnk között közelről fejeltek a kapunkba (2-2). Felpörgött az Aszód, átvettük a játék irányítását. Kovács Kristóf szabadrúgását a kapufára tolta a ’kertesi kapus, majd Hegedűs Norbert és Masznyik Dávid lövését védte bravúrral. Aztán volt egy meg nem adott Hegedűs Norbi gól is. A vendégek gyors kontrákkal próbálkoztak, és bizony kapusunk Nagy Tamás is alaposan kivette a részét, hogy nem kerültünk hátrányba.

Sajnos egy súlyosnak tűnő sérülés is borzolta a kedélyeket. A 65. percben Oláh Dezső és az erdőkertesi Sára Sándor összerúgtak a labdán, szegény vendégjátékost ölben hoztál le a pályáról, és vitték azonnal a kórházba. Innen kívánunk gyógyulást az erdőkertesi játékosnak!

A végén mindent megpróbáltunk a győzelem érdekében, még Baranyai Pál edző is becserélte magát, azonban a végeredmény nem változott. Megjegyzem, hiába állt a sérülés miatt a játék perceken át, Kálé Elemér játékvezető – aki egyébként kiválóan vezette a meccset – nem tartotta fontosnak a hosszabbítást. A lefújás után a vendégek örültek jobban az eredménynek.

Összefoglalva: igazságos döntetlen született egy színvonalas mérkőzésen. Ha pozitívan nézzük a dolgokat, akkor megőriztük veretlenségünket, ha nem, akkor megint két pontot vesztettünk.  Jövő héten sem lesz egyszerű dolgunk, Ikladra látogatunk, igazi szomszédvár rangadó vár ránk!

Utánpótlás eredmények:

U14 II. osztály, Keleti csoport: Bagi TC – Aszód FC: 4-8. Góllövőink: Nagy Zoltán (4), Molnár Balázs (2), Ecker Dorián, Gergály Tamás.

U19 Keleti csoport: Aszód FC – Valkói KSK: 1-1. Góllövő: Csóré Dominik. U16-os csapatunk szabadnapos volt.