Illegális hulladéklerakók felszámolása

A 2019. január 24.-i képviselő-testületi ülésen döntött önkormányzatunk, hogy részt veszünk  az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által kiírt „Az illegális hulladéklerakók felszámolása” című pályázaton.

Pályázatunkat 2019. január 28.-án nyújtottuk be. Április 10.-én érkezett a minisztérium hivatalos értesítése, hogy a megpályázott 1 950 000 Ft összeget elnyertük, amely mintegy 40 db 7m3-es szeméttel teli konténer elszállítását és ártalmatlanítását fedezi.

Szerettük volna az akciót még a tavasz folyamán elvégezni, a Támogatói Okirat azonban még nem készült el, azt az ITM információi alapján várhatóan július elején küldik ki. A Támogatói Okirat megérkezte után fogjuk megszervezni az illegális hulladéklerakókban összegyűlt szemét összegyűjtését, melyet egyébként a pályázat nem finanszíroz. A hulladék gyűjtésébe szeretnénk bevonni Aszód lakosságát is, hiszen városunk tisztasága közös ügyünk.

A hulladékgyűjtés helyszíneiről, időpontjairól a Támogató Okirat megérkezte után fogunk részletesebb tájékoztatást adni.

Köszönettel: Kovács Tamás alpolgármester

Az egyik a sok közül: ezt is szeretnénk felszámolni. Illegális hulladéklerakó a temető hátsó bejárata mellett.