Két osztálynyi különbség… Törtel KSK – Aszód FC: 9-1 (4-0)

Csupán 106 km-t utaztunk Törtelre, ahol kellemes, kulturált környezetben került sor a listavezető elleni mérkőzésünkre.

A teljes nevén Duna-Tisza Aszfalt Törtel néven futó alakulat az első 4 fordulóban sorban aratta gólzáporos győzelmeit úgy, hogy még gólt sem kaptak. Kispadjukon az Újpest korábbi válogatott labdarúgója, Véber György, keretükben volt NB2, NB3-as játékosokkal. Szóval a bajnokesélyesnél jártunk…

Az első félidőben még fel tudtuk venni a tempót, amit ellenfelük diktált. A megye 2-ben szokatlan gyorsasággal járatták a labdát, pontosak és agresszívak voltak. Ennek ellenére többször eljutottunk a törteli kapuig, de Vogel Márk, Kerényi Dani és Kovács Kristóf is kihagyta helyzeteinket.

A második játékrészben ellenfelünk tovább fokozta a tempót, és ahogy fáradt a társaság, már alig-alig léptük át a félpályát is. A 87. percben aztán Szabó Gábor iramodott meg a törteli kapu felé, majd 25 m-ről minden elkeseredését beleadta a lövésbe, amely védhetetlenül vágódott a hálóba. Az ötödik mérkőzésükön mi tudtunk csak gólt rúgni nekik… Ez is valami.

A törteli edző Véber György és gólszerzőnk Szabó Gabi

Összefoglalva: nem volt kétséges ki nyeri a meccset. Ennek ellenére a játékvezető annyira tisztelte a hazai csapatot, hogy amíg egy vétlen szituációban nekik azonnal büntetőt ítélt, nálunk a nyilvánvaló szabálytalanságot sem merte észrevenni. A látszat sokszor csal, becsülettel helyt álltunk, egy amatőr szinten profi csapattól kaptunk ki. De. Míg a törteli csapatban egyetlen helyi játékos sem futballozott, addig az aszódiban hat saját nevelésű fiatal lépett pályára. A mai futball közegben legyünk erre büszkék!