Megnyertük a Galga-menti rangadót!

Bagi TC’91 – Aszód FC: 1-2 (1-1)

Simogató őszi napsütésben, mintegy 100 néző előtt kezdődött a Galga-menti derby. A mély talaj gyakran megtréfálta a játékosokat, sok volt a csúszkálás, és emiatt a pontatlan passz. Már a mérkőzés elején látszott a két csapat taktikája közötti különbség. Az Aszód rövid passzokkal szövögette támadásait, míg a Bag hosszú labdákkal próbálta átjátszani a középpályát.

A 31. percben egy aszódi védelmi hiba (és egy elnézett lesállás) után előnybe került a Bag (1-0), amire a 39. percben sikerült Domján Péter fejesgóljával válaszolni (1-1).

Egy veszélyes bagi szöglet

Szünet után az 51. percben Zalaegerszegi Roland gólja már aszódi vezetést jelentett (1-2). Átvette a játék irányítását a Bag, nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében. A mezőnyfölény és a nyomás egy tizenegyesben realizálódott. A valamikor Aszódon is megfordult bagi Tóth Levente állt a labda mögé, a félmagasan meglőtt büntetőt kapusunk Nagy Tamás bravúros mozdulattal szögletre tolta. Csak megjegyezzük, Nagy Tominak ez már a negyedik megfogott büntetője ősszel! Az aszódi kontrákban végig benne volt a gólveszély, a mérkőzés végéig azonban az eredmény már nem változott. Nyertünk!

Összefoglalva: a játék képe alapján egy döntetlen szagú mérkőzésen ma egy kapussal, Nagy Tamással voltunk jobbak, ami három aszódi pontot jelentett. A győzelemmel az előkelő 5. helyre lépett felé csapatunk a bajnoki tabellán, és 2 pontra vagyunk a dobogótól!