Megszakadt egy szép sorozat…

Verőfényes tavaszi napsütésben, mintegy 70 néző előtt indult útjára a labda. Az aszódi kaput példaértékű edzésmunkájának köszönhetően ezúttal – a bagi öregfiúk csapatát is erősítő – Hrustinszki Ferenc őrizte. Az első félidőben a vendég Aszód birtokolta többet a labdát, azonban veszélyes helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. A hazai gárda a 23. percben kedvező helyzetből végezhetett el szabadrúgást, melyet Hrustinszki hálóőr bravúrral védett, azonban a kipattanó labdára a hazaiak csaptak le az elmélázó aszódi védelem között és az aszódi kapuba vágták (1-0). Nem tartott sokáig a Püspökszilágy vezetése, mivel a 28. percben Fülep Norbert ugratta ki Zdenkó Józsefet, akit csak szabálytalanul állítottak meg a 16-oson belül. A jogosan megítélt büntetőt Hegedűs Norbert értékesítette magabiztosan (1-1). Az első félidőben több helyzet nem alakult ki, így döntetlennel mehettek pihenőre a csapatok.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Előbb Szénási Ákos, majd Hegedűs Norbert állt szemben a kapuval, de a hazai hálóőr bravúrral védett mindkét esetben. A 68. percben ismét szabadrúgást végezhetett el a Püspökszilágy, melyet kíméletlenül bombáztak a szünetben beálló Nagy Tamás kapujába (2-1). A gól után magasabb sebességi fokozatra kapcsolt az Aszód, előbb Szénási Ákos hagyta ki a kihagyhatatlant, majd Kertész Kristóf hibázott ziccerben, végül Fülep Norbert csavarása tévesztett célt. A hosszabbításban Kovács Kristóf fejesét védte a hazai hálóőr, a kipattanót Kakucs Norbert ügyetlenkedte el, így az eredmény már nem változott.

Összefoglalva: 23 fordulóig tartott a veretlenségi sorozatunk, azonban a jó erőkből álló és lelkesen játszó Püspökszilágy otthonából nem sikerült elhozni a három pontot. Ezúttal szerencsénk sem volt, pontatlanok is voltunk. Mivel a második helyezett Kartal is vereséget szenvedett, így továbbra is 15 ponttal vezetjük a bajnokságot. Jövő héten Szob ellen lehet javítani és egy újabb sorozatot megkezdeni…