Minden fronton győzelem!

Nagymaros SE – Aszód FC: 2-7; (1-3)

Mozgalmas hétvégén vannak túl az Aszód FC csapatai. Menjünk sorjában. Szombaton U14 csapatunk játszott Isaszeg U14-es csapata ellen, és 2-0-ra nyertünk. Góllövőink: Ecker Dorián, Geri Csaba. Vasárnap délelőtt az Aszód FC U16 csapata Szendehely FC U16 ellen lépett pályára és 3-1-re nyertünk. Góllövőnk: Rezes Norbert (3).

Felnőtt csapatunk a festői Nagymarosra látogatott. Sajnos a mérkőzés kezdetére eleredt az eső, így nem sokat láttunk a szép panorámából, vagy a Duna túlpartján lévő visegrádi várból. A valaha szebb napokat látott sporttelep öltözőit részben sikerült felújítani, mégis „do it yourself” módon a vendég öltözőben nekünk kellett a fatüzelésű kályhába befűtenünk, ha meleget szerettünk volna. Hiába, ez az amatőr megyei futball varázsa… 🙂

A hazaiak a pályán viszont nekünk fűtöttek be gyorsan, amikor egy röviden hazagurított labdára lecsaptak és kapusunk mellett a hálóba gurítottak (1-0). A hazaiak nagy elánnal kezdtek, szó szerint ránk rontottak, az Aszód meg alig találta e lendület ellenszerét. A 28. percben büntetőből sikerült egyenlítenünk, majd egyre jobban átvettük a játék irányítását, Hegedűs Norbert és Domján Péter góljaival megnyugtató 1-3-as vezetéssel vonultunk szünetre.

Fülep Norbert (takarva) büntetője, ekkor egyenlítettünk (1-1).

A második félidőben a végig rendkívül lelkes hazaiaknak rúgtunk még négy újabb gólt Hegedűs Norbert (2), Fülep Norbert és Kocsi Bence révén, szögletből kaptunk egyet, így alakult ki a 2-7-es végeredmény.

Összefoglalva: szeretném kiemelni a nagymarosiak hihetetlen akarását. Nem érdekelte őket a sok gólos aszódi vezetés, a kiállítás miatti létszámhátrány, végig hajtották, küzdötték a meccset, egy percre sem adták fel. Le a kalappal előttük. Hiába, ez az amatőr megyei futball varázsa…  🙂 Dicséret illeti a mieinket is, akik megküzdöttek a rendkívül rossz talajú pályával, az esővel, a sárral és a végig a nyakunkban lihegő ellenfelünkkel, magabiztosan hozták a kötelező három pontot.

A hétvégén összesen az Aszód FC rúgott 12 gólt, miközben kaptunk mindösszesen 3-at. Gratulálok a csapatoknak és edzőiknek, erre mondják: férfimunka volt. És köszönöm szurkolóinknak is, aki bőrig áztak az esőben, de végig kitartottak mellettünk!