Olajcsere okosba…

A napokban bejelentés érkezett a Városüzemeltetési Osztályra, miszerint a lakótelepi garázs soron, a régi kocsimosónál áldatlan állapotok uralkodnak.

S valóban, a még a Műszergyári időkben kialakított beton autómosó állást az autósok egy része szemétlerakónak és olaj leengedő helynek használta. Természetesen sz…nak, bajnak nincs gazdája alapon, szokás szerint senki nem tudott semmit, senki nem látott semmit. A Városüzemeltetés dolgozói kb. 40 zsák szemetet szedtek össze és szállították el. Mi volt a szemétben? Használt olajszűrők, flakonba töltött használt motorolaj, autóalkatrészek, fenéklemezek, habszivacs, rongyok. Az összegyűjtött hulladékot annak tartalma miatt a galgamácsai veszélyes hulladéklerakóba kell szállítanunk, és drága pénzen ott kell deponálni. A hulladék összegyűjtése, elszállítása, lerakóban történő elhelyezése kb. 200 ezer Ft.

Ezt a pénzt is lehetett volna másra költeni… A környezetvédelemről már nem is beszélve….        

Az akció végén az egész kocsimosó állást földdel betemették, használhatatlanná tették, hogy a további szennyezést megelőzhessük. Megjegyzem, az egész terület rendkívül elhanyagolt, a tulajdonosok egy része még a gazt sem vágja el saját garázsa előtt.

Kovács Tamás