Vert helyzetből álltunk fel…

Valkói KSK – Aszód FC: 3-3; (3-2)

Valkóval évről-évre mindig nagy mérkőzéseket játszottunk, és visszakerülve a II. osztályba ma is folytattuk a hagyományt.

A mérkőzés elején többet birtokoltuk a labdát, igyekeztünk rövid passzokkal szervezetten játszani. A hazai csapat kétszer jutott el kontrákkal a kapunkig, sajnos mindkettőből gól született (2-0). Nem roppantunk össze, Pecze Péter és Nagy Roland góljaival a 37. percre döntetlenre hoztuk vissza a mérkőzést. Oláh Dezső akár a vezetést is megszerezhette volna, közeli lövése azonban mellé ment. A hazaiak viszont megint pontosabbak voltak, amikor a 41. percben újra vezetést szereztek (3-2).

Nagy és Zalaegerszegi Roli (fehérben) akcióban

Szünet után izgalmas küzdelem, ritkán látható taktikai csata alakult ki. A 60. percben mi kontráztuk meg a hazai csapatot, Kocsi Bence pontos beadását Zalaegerszegi Roland közelről, kapásból a hálóba vágta (3-3). Mindkét csapat győzelemre játszott, egyre keményebb lett a játék. A 74. percben Pecze Péter rátaposott ellenfele lábára, s mivel már egy sárga kártya boldog birtokosa volt, az újabb sárgájával emberhátrányba kerültünk. Beszorultunk a kapunk elé, és ezután Aszód vezette a gyors kontra támadásokat. A csereként beállt Kifor Bence lábában három gólhelyzet maradt, Zalaegerszegi Roli is kihagyott egy kihagyhatatlant, védőink és kapusunk viszont hősiesen bírták a hazai nyomást. A hosszabbításban nem tudott egyik csapat sem gólt szerezni, így a mérkőzés eredménye nem változott.

Összefoglalva: 2-0-ról álltunk fel, s a második félidőben mutatott jó játékunkkal rászolgáltunk a döntetlenre. Egy jó erőkből álló valkói csapat otthonából értékes egy pontot hoztunk el.